GRANTE Antenna Fejlesztő és Gyártó Zrt.

logos.jpg

Cégtörténet

Cégtörténet 2

A GRANTE Zrt. története 1993-ban indult útjára, de a vállalat termékeinek és gyártási kultúrájának fejlődése ennél jóval korábban kezdődött.

Az első csarnokok megépítése és az ipari munka id. Rubik Ernő repülőgépgyárával kezdődött 1943-ban. Később Pestvidéki Gépgyár lett, majd 1974-től a Finommechanikai Vállalat (FMV) 4-es számú leányvállalataként működött.

Az FMV-ben, mint a világ akkoriban egyik legnagyobb hadiipari telekommunikációs vállalatában felhalmozódott tudást és tapasztalatokat igyekezett megőrizni a 4-es számú vállalatból az akkori, és részben a mai, a cég dolgozóiból álló tulajdonosi csapat a privatizáció során.

A GRANTE Antenna Fejlesztő- és Gyártó RT-ként megalakuló vállalat 1993-tól napjainkig a kezdeti tevékenységet igyekszik tökéletesíteni és a hadiipar mellett ma már többnyire a telekommunikációs szolgáltató vállalatok igényeit minél jobban kielégíteni. Cégünk továbbra is 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalatként ismert és elismert szakmai körökben, Magyarországon és külföldön egyaránt. 

Stratégia

Antennákat, a hozzájuk és más gyártók termékeihez kapcsolható passzív alkatrészeket és kiegészítőket, mérőrendszereket és „álcázott állomáshelyeket” tervezünk, fejlesztünk és gyártunk a világ vezető telekommunikációs cégeinek és kisebb szolgáltatóinak egyaránt, szerte a világban. 

Mindennapos kapcsolatban állunk a hazai mobilszolgáltatókkal, mikrohullámú híradástechnikával foglalkozókkal. Az ún. passzív mikrohullámú eszközök fejlesztésével és gyártásával kapcsolatos speciális tudásanyag és technológia Magyarországon egyedüliként cégünknél van meg. Rugalmasságunknak és hatékony fejlesztési, innovációs képességeinknek köszönhetően évente átlagosan 60-70 új terméket fejlesztünk ki. 

Hagyományos szerszámgépeink mellett, CNC maró- és esztergagépekkel, hegesztőberendezésekkel dolgozunk. A mikrohullámú méréseink miatt olyan, szinte egyedülálló mérőberendezésekkel (pl. forgatható 55m magas mérőtorony) és szoftverekkel rendelkezünk, melyekkel kevés más vállalat büszkélkedhet.