GRANTE Antenna Fejlesztő és Gyártó Zrt.

logos.jpg

Rólunk

Bemutatkozás

Teszt

Stratégiánk és értékajánlatunk

A GRANTE Zrt. alapvető célja több évtizede, hogy hozzájáruljon a folyamatosan változó híradástechnikai kihívások innovatív megoldásához. Ebben segít speciális és egyedülálló technológiánk, valamint több évtizedes múlttal, egyedülálló tapasztalattal és tudással rendelkező fejlesztőmérnökeink, akik biztosítják a magas minőségű passzív hullámú eszközök fejlesztését és minőségi gyártását.

Amit kínálunk

Rugalmasság és megbízhatóság

Gyors és hatékony problémamegoldás; A Magyar Telekom Nyrt., Telenor Magyarország Kft, Vodafone Magyarország Zrt., Antenna Hungária Zrt. pont-pont összeköttetésű antennáinak kb. 90%-át cégünk gyártotta

Minőségi gyártásA megrendelő igényeinek maximális kielégítése

Egyedi termékek fejlesztése és gyártása; valamint komplex szolgáltatás

Hatékony fejlesztési és innovációs képességek

Évente átlagosan 60-70 új termék kifejlesztése

Minőségi gyártás

Több évtizedes szakmai tapasztalat Fejlett fémipari megmunkálásra alkalmas infrastruktúra és géppark; Egyedülálló mérőberendezések és szoftverek; valamint Saját tervezésű speciális szerszámok és sablonok

Hogyan dolgozunk? Technológiánk és értékajánlatunk

A GRANTE Zrt. csapata mindig örömmel figyel az ügyfél kívánságaira.
A legkisebb különleges kérésnek is eleget teszünk, mert tudjuk, hogy a fejlődés soha nem áll meg.

Fejlesztés

Modellezés és szimuláció

Termékeink kiváló minőségét az azok tervezése során alkalmazott korszerű modellezési és szimulációs eljárások garantálják.

A partnereinkkel való folyamatos egyeztetések létfontosságúak számunkra is.

Hiszünk benne, hogy rugalmasságunk és egyedülállóan alacsony válaszidőnk segítség minden partnerünk számára, hogy megtalálja a legjobb megoldást bármely szituációban.

 • Kép (Csőtápvonal könyök 3D modellje és a benne kialakuló elektromos térerősség eloszlása)
 • Kép (Termékeink elektromos paramétereinek szimulációk során számított értékei jól közelítik a későbbi mérések eredményét)
 • Kép (Termékeink elektromos paramétereinek szimulációk során számított értékei jól közelítik a későbbi mérések eredményét)

 

Mikrohullámú mérések

Antenna sugárzási karakterisztikák mérését az 1,8 km hosszú – a talajreflexió minimalizálásának érdekében döntött – mérőszakaszunkon végezzük.

Primersugárzók mérését reflexiómentesített kamrában vagy speciális nyelőanyaggal borított parabola reflektorban végzik munkatársaink.

Nagypontosságú mérőműszerekkel rendelkezünk egészen 90 GHz frekvenciáig.

 • Kép (Nyelővel bélelt parabola tükör)
 • Kép (Reflexiómentesített szoba)

 

Technológia

Minden GRANTE terméket magunk fejlesztünk, tervezünk és – néhány speciális felületkezelési eljárástól eltekintve – gyártunk. ISO:9001 tanúsítványunk garantálja termékeink kiváló minőségét.

Antennáinkat saját, szabadalmaztatott technológiával, alumíniumból készítjük. Továbbá, az eltérő igényekhez igazodva, antennáinkat különböző radomokkal szereljük (kúpos, merev-sík, rugalmas/flexibilis-sík). Az antennák tartószerkezetei tűzihorganyzott, rozsdamentes acél és alumínium elemekből épülnek fel.

A nagy pontosságigényű tápvonalszakaszokat CNC gépekkel munkáljuk meg.

 • Kép (A 0,8 m átmérőjű vagy nagyobb HPA antennák a szükséges stabilitás biztosítása érdekében oldalkitámasztóval szereltek)
 • Kép (0,6 m átmérőjű, rugalmas/flexibilis-sík radommal szerelt HPA antenna)
 • Kép (Csőtápvonalas csatoló CNC megmunkálás közben)

 

Környezeti feltételek

Antennáink általánosan 120 km/h-s üzemi és 220 km/h-s túlélési szélterhelésre vannak méretezve. A túlélési érték 240 km/h-ra növelhető opcionális kiegészítők segítségével.

Az üzemi hőmérséklet-tartomány -55°C és +55°C közötti, 100%-os maximum relatív páratartalom mellett.

 • Kép (A rugalmas/flexibilis radom alkalmazása csökkenti a jégfelrakódás esélyét)

 

Időtálló tervezés

Napjaink elvárásai a mikrohullámú hálózatok tekintetében óriási követelményeket állítanak a szolgáltatók elé. A magas rendelkezésreállás és kapacítás elengedhetetlen, de a megvalósítás nem triviális. A végfelhasználók megkövetelik a sávszélesség folyamatos növelését és a megbízható működést, de a környezeti feltételek erős gátat szabnak az alkalmazható antennák számának.

Olyan, időtálló moduláris megoldást kínálunk, mely lehetőséget nyújt a mikrohullámú szakaszok rugalmas és skálázható továbbfejlesztésére. Egyedülálló megoldás azok számára, akik már most szem előtt tartják a jövő hálózatait.

 • Kép (Jelenleg egyetlen polarizációt használó tartalékolt (1+1) rendszer. A második polarizáció használatával — 2x(1+1) elrendezés — az átviteli kapacitás a duplájára növelhető.)

 

Csomagolás

Antennáink csomagolásánál arra törekszünk, hogy vevőinknek a lehető legkevesebb erőfeszítést kelljen tennünk a szerelés során. Hogy ezt elérjük, szinte mindent összeszerelve szállítunk, így a végső összeszerelés egy 1.8 m -es átmérőjű antenna esetén sem tart tovább néhány percnél.

Partnereink egyedi csomagolási igényeinek is igyekszünk minden esetben eleget tenni.

 • Kép (1.8 m átmérőjű előre szerelt antenna acél keretben. A végső összeszerelés 15…20 perc)

Hírlevél

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre, ahonnan elsők között értesülhet újdonságainkról, akcióinkról, értékesítési információinkról.

GRANTE Antenna Fejlesztő és Gyártó Zrt. Széchenyi 2020